Att bra sängar är a och o vet vi om sedan länge, men vad betyder det för din sömn? Det är något många undrar över hur det kan påverka ens sömn på ett possetivt sett. Jag har själv länge kollat efter en bra säng som skulle kunna hjälpa mig att få ut mer djupsömn.

3 olika typer av sängar är vanligast

För alla oss som inte kan så mycket om sängar finns det främst tre olika typer av sängar som du säkert känner igen, då kontinentalsängen är den som flest känner igen. Men även vanliga ramsängar är mycket vanligt, och då främst bland dem som är äldre. Men min favorit är kanske den ställbara typen av säng, den som du kan ställa in efter ditt behov.

Utöver detta så finns sängtyper som våningssängar och bäddsoffor som man kan sova i. Dessa är främst tänkta som extra sängar, eller barnsängar. Jag bestämde mig först innan jag själv skulle köpa säng att leta lite information på nätet.

En bra hemsida om sängar

Hemsidor om sängar finns det kanske upp emot ca 100 stycken i Sverige, och flest är då naturligtvis de som kommer från butikerna själva. Jag var inne på både MIO’s hemsida, och Sängjättens, Sova’s och KungSängens hemsida som alla säljer sängar i butik och på nätet.

Jag ville läsa om vad jag ska köpa som har behov av en bra säng, för det är viktigt har jag förstått efter att ha läst information om sängar på nätet. Och jag ska erkänna att jag tog en hel del hjälp från den bästa sänghemsdian jag hittat som heter Sängar.com som är en renodlad sänghemsida.